Over

Mijn naam is Just van den Broecke. Ik ben zelfstandig geo-ontwikkelaar met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van webdiensten en toepassingen voor geo-informatie. Onder andere deed ik dit voor Kadaster/PDOK, Rijksvastgoedbedrijf, Geonovum en Rijkswaterstaat.

Ik draag als hoofd-ontwikkelaar bij aan verschillende Open Source projecten zoals NLExtract, de Heron Mapping Client en het Stetl ETL framework. Deze tools werden ook ingezet om aspecten voor de Map5.nl kaartdiensten te realiseren. Recentelijk (medio 2022) is daar nog het map5topo project bijgekomen.

Ik geloof in de kracht van Open Source, Open Data en Open Standaarden. In het algemeen en in het bijzonder voor geo-informatie. Als Charter Member voor OSGeo.org en oprichter van de Stichting OSGeo.nl probeer ik mij daarvoor in te zetten.

Waarom een betaalde dienst?

Veel zaken die we via het internet verkrijgen zijn (lijken) gratis vandaag de dag. In de Veel Voorkomende Vragen (FAQ) poog ik uit te leggen waarom er een betaalde en gratis dienst is voor Map5.nl en hoe we historisch daartoe gekomen zijn.

Meer weten?

Ik hoop hierboven en in de Veel Voorkomende Vragen (FAQ) wat achtergrond te geven over Map5.nl. De verwachting is geen goudmijn, het voornaamste doel is om mooie kaarten voor een groot publiek te ontsluiten. De betalende afnemers zullen dit hopelijk via hun toepassingen doen. Vergeleken met andere aanbieders van kaartdiensten zijn de Map5.nl prijzen dan ook zeer schappelijk.

U kunt contact met mij opnemen voor vragen, specifieke ontwikkeling en/of ondersteuning en advies voor kaartdiensten en geo-toepassingen. Zie hiervoor de contact informatie en/of mijn website.